Bemutatkozás

Egy kicsi, családi kennel vagyunk Magyarország északkeleti részén, Tokajban. Évente legfeljebb egy- egy alom születését tervezzük, mert így szeretnénk a maximális figyelmet biztosítani a kölykök számára. Kutyáink családtagként élnek velünk. Célunk, hogy egészséges, jó karakterű, a fajtát reprezentáló labradorokat tenyésszünk. Hogy ezt megvalósítsuk, minden tenyésztésbe vett kutyánk rendelkezik egészségügyi szűrési eredményekkel, tenyészszemlével, képességvizsgával és kiállítási eredményekkel is. Minden almot nagy körültekintéssel tervezünk meg.

 

A kennel története

1988-ban kerültem kapcsolatba a labrador retriever fajtával és szerelem volt első látásra. Az első saját kutyámat 1991-ben vásároltam, Sajómenti-Vadász Argos „Nicky” személyében. Ekkor még nem gondoltam tenyésztésre. Ugyanabban az évben szereztem biológus diplomát és 1992-ben Szegedre költöztem és természetesen Nicky is velem jött. Ott kerültem bele a „kutyások” társadalmába, sok neves tenyésztőt megismertem és egyre inkább ért az elhatározás, hogy kipróbáljam magamat ezen a téren. Az első szukát hosszas latolgatás után a „Midnight Sun” kennelből választottam, ő volt Midnight Sun Chantal „Tina”. Az első alom 1995-ben született meg a „Witchvalley’s” kennelben.

1999-ben költöztem haza, szülővárosomba, Tokajba, kutyáimmal együtt, természetesen, de családi okok miatt, ideiglenesen felhagytam a tenyésztéssel. Hosszú kihagyás után, 2011-ben született új alom nálam, ez az „M” alom.

Nemcsak mint tenyésztő igyekszem részt venni a kutyás életben. 2008-ban elvégeztem a MEOE ringtitkári tanfolyamát a Magyar Retriever Klub rendezvényein mint tolmács és ringtitkár segédkezem.

Nincs hozzászólás... még.

Be kell Jelentkezned a hozzászóláshoz.

Nincs visszakövetés... még.